AT THE TWO WHITE RABBITS or KOD DVA BELA ZECA

петак, 28. март 2014.

Psihološko-astrološka analiza za mart i april, i kako se pripremiti za izazovne planetarne askpekte koji nas očekuju

                                                                                                                                                                                                                       ~---------------------------------------------~
                      Uvod u:
~COLOFUL FLOW – WORKSHOP~

~RADIONICA – RAZNOBOJNI TOK~

~----------------------------------------~





KAKO UPOTREBITI TRENUTNA KRETANJA U DRUŠTVU DA OSVESTIMO SEBE, POBOLJŠAMO SOPSTVENI ŽIVOT I PRONAĐEMO PRAVO MESTO U OVOM “TOKU”?
IME WORKSHOP-a GOVORI O KORACIMA KOJI DOVODE DO SINHRONIZACIJE MNOŠTVA NAŠIH RAZNOBOJNIH, RAZNOLIKIH ENERGIJA, I NAIZGLED NESPOJIVIH PRIRODA I KARAKTERA U JEDNU SKLADNU CELINU I TOK
~-------------------------------------------~
Da li su uznemiravajuća spoljašnja zbivanja I ljudi sa suprotstavljenim stavovima naši neprijatelji ili su te situacije zapravo izazovi koji mogu pomeriti razvojni nivo nas - pojedinaca, kao delova društva, I čitave nacije na viši nivo?
Kako se osećate kada ste pročitali ovo pitanje?
Kako god prošli predstojeći izbori, građanima neće doneti nikakvo instant rešenje, te predlažem da se pripremamo za vreme PRE i POSLE izbora, jer život neće stati, a problem neće nestati. Izbori su u normalnim okolnostimai rutinski sistematski pregled zdravog tela, a ne katastrofa koju smo do sada imali.
Još od 1.01.2014. koji se poklopio sa Mladim Mesecom, bilo je očigledno da nas čeka jedna veoma zanimljiva godina u kojoj ćemo imati prilike za značajne pomake I transformacije u svesti I životu. Ali, vratimo se martu –
*1.03. Mars kreće retrogradno, sa 27.stepeni Vage *2.03. pridružuje se Saturn, 23.stepen Škorpiona *Aktivan je kvadrat Jupitera 10. Raka i Urana 10.stepen Ovna. *T kvadrat ove dve planete sa Plutonom 13.stepen Jarca *21.04.2014. T kvadrat kulminira Kardinalnim Velikim Krstom. Istovremeno na svetskom nivou – kriza u Ukrajini. Pri čemu je Putin Vaga sa Suncem na 13 stepeni Vage, što su tačni stepeni Plutona, Urana, Jupitera I Marsa u Velikom Krstu. Imajte u vidu da su Beograd i Beč – Vage.
Odlike – nestrpljenje, frustracija, želja da se iskoči iz kutije, inhibiranost, strahovi, fizički simptomi slabosti, osećaj iscrpljenosti, lupanje srca isl., ili urgentna potreba da se bavimo telom I zdravljem, isplivavanje dubokih osećanja koja ne razumemo, vraćanje nečega što smo smatrali prevaziđenim... isl. Radujte se ovim pojavama, mada nekada bolne, one pravilno tretirane, mogu biti deo procesa isceljenja.
Čeka nas uzbudljivo I zapaljivo proleće. Veoma turbulentno i zahtevno na kolektivnom nivou.
-Retrogradni Mars od 1.03.-19.05. – uvećavamo šanse da uspešno isplivamo iz ovog uzburkanog mora ako se okrenemo sebi, I ponovo sagledamo i revidiramo sopstvene najdublje želje, instinktivne potrebe i reakcije, redefinišemo ciljeve ili strategije za postizanje ciljeva. Ukoliko učinimo ovaj napor, početno osećanje iscrpljenosti, bespomoćnosti i nekontrolisano oticanje energije, može biti zamenjeno boljim načinima rukovanja sopstvenim energetskim kapacitetima I energetskom ekonomijom.
- Na kolektivnom nivou, ovo je izvanredno vreme da osvestimo modele kolektivnog reagovanja, samodestruktivne kolektivne nacionalne programe aktivne decenijama (možda čak vekovima) unazad. O ovome ću još pisati.
-Trenutak je da sagledamo naše uobičajene pristupe konfliktima i razrešenjima ili zaglavljivanjima, kao i ratovanju – Mars je bog rata.
-Zaštita, odbrana, samozaštita su u njegovom domenu. Muški princip nas samih I naše nacije koju činimo mi kao njeni delići.
Da li on radi harmonično u sadejstvu sa Ženskim principom na individualnom I kolektivnom nivou, I ispunjava funkciju zaštite, adekvatnih akcija I razumnog I svrsishodnog delovanja? Naravno, Mars nije lak za rukovanje-radi se o dubokim, nesvesnim, instinktivnim načinima reagovanja. Ali, meni, koja se duboko i dugo bavim ovakvim pitanjima, I čiji je Mars prilično neukrotiv, sve ovo liči na jednu ušuškanu sobu, na stolu bogata čokoladno-voćna torta sa šlagom i višnjom, dok napolju grmi I seva... Verovali ili ne!
-Retrogradni Saturn u Škorpionu od 2.03.-20.07. – redefinisanje individualne I kolektivne životne svrhe, limita, strukture, organizacije... Planeta karme, dugova, inače vladar horoskopa Srbije kreće unazad, i opet ako izaberemo da kvalitetno iskoristimo ovo vreme – možemo transformisati mnoge tegobne momente ili godine patnje i nerazumevanja „zašto nam se to događa“ u blagoslov. Kao što dijamant nastaje od - ugljenika I jeftinog uglja, pod pritiskom i delovanjem temperature, u mraku i dubini zemlje, ovo je pravi momenat da se duboka traumatična iskustva revidiraju, zacele i transformišu u bogatstvo. Ako na ovaj način priđemo sebi, svojim iskustvima I prošlosti, rezultat može doprineti boljitku i sreći nas samih, kao i mnogih drugih ljudi. Preciznije, Saturn kreće Retrogradno sa 23.eg stepena Škorpiona i fiksne zvezde – Agena - koja opet predstavlja Hirona – Kentaura – ranjenog iscelitelja. Pri tome je asterod Hiron na 13 stepeni Riba u dobrom sekstilu sa Plutonom (vladarem našeg ličnog i kolektivnog Podzemnog Sveta i zakopanih nesvesnih delova) na 13.stepeni Jarca – vladara Srbije. Zaista moćni momenti za duboku i dalekosežnu transformaciju. Ima mnogo znakova mogućnosti za početak Isceljivanja ličnih i kolektivnih trauma.
Nije bezbolno – ali je višestruko nagrađujuće, i ko jednom svesno prođe takvu transformaciju, ima velike šanse da postane rudar iz hobija – poput mene.
Za situaciju u Srbiji nemam mnogo briga, na dnu smo, samo se malobrojne grupice koprcaju, dok većina nema više snage za ratovanje I beznađe, pa prvi put od ’91. uživamo u mirnoj atmosferi pred izbore (veoma pozitivan znak) , ali na svetskom nivou su dani oko 21.04. zaista problematični, naročito s obzirom na Putinov horoskop. I tu ima mnoštvo delića rešenja od kojih izaberite nešto - npr. sama svest - da pozitivno angažovanje svakog čoveka (ovde i bilo gde na planeti) doprinosi jednom talasu dobre energije koja se ne može zaustaviti. Naročito ako shvatamo našu nepročišćenu i neosvešćenu vezu sa Rusijom, pa tako i Putinom, posredno. Možete se bezbedno uključiti u Tok Psihološke vrste, jer on obogaćuje živote onih koji dopuste ponekom neizbežnom vrtlogu da ih pročisti i ispuni pozitivnom energijom. Nadam se da će Putin i njegovi saradnici proći kroz taj period na najbolji mogući način, za njega i tu mnogoljudnu i prostranu zemlju, a najviše što sami možete učiniti po tom pitanju je da učinite nešto dobro za sebe I ljude oko sebe. Očekujte nemir, frustracija I reakcije “kratkog fitilja” od okoline, dok pozitivan bilans možete proizvesti:
- uzdržavanjem od ishitrenog I “normalnog”, naviknutog reagovanja
- uzdržavanjem od bilo kakvog agresivnog istupanja, čak I agresivnog govora
- bavljenje političkim temama svesti na najmanju meru, naročito ako osećate da vam od toga “sve zavisi” a realno ništa ne možete učiniti.                                                                                                                     - učenjem I treniranjem novih funkcionalnih načina ponašanja
Ovaj tekst je najava za
~Flow Workshop – ili Radionicu Toka~.
~*~.......................................... ~*~
Obraćam se prvenstveno ženama, jer, akcenat je na osvešćavanju Ženske Prirode I Ženskog Principa, koga naravno imaju I muškarci.
~*~...........................................~
Da li ste spremne da od ovog izazovnog proleća napravite raskošni vrt koji će procvetati vatrometom boja, i magične cvetove poklonite ljudima oko sebe da u njima uživaju? Da li ste spremne da budete Kreatorka sopstvenog života i budućnosti, a samim tim doprinesete bogatstvu, lepoti i sjaju čitavog sveta?
~*~
Srdačno,
Verica Stojimirović, psiholog


Нема коментара:

Постави коментар