AT THE TWO WHITE RABBITS or KOD DVA BELA ZECA

субота, 19. април 2014.

AMERIKA I RUSIJA, part I


PUTIN; OBAMA; I SRBIJA



Dan Plavog Lunarnog Majmuna

I na kraju - "lele, leleee"...





Zašto bi se neko, poput moje malenkosti, koja posvećeno gleda isključivo svoja posla, i ljudima preporučuje da se zarad svoje dobrobiti, ne bave mundanom a još manje lokalnom... astrologijom, uopšte doticao ove teme?   

Odgovor je - ZAHVALJUJUĆI KOINCIDENCIJAMA, KOJE POMENUTA "NEKA" VEOMA OBOŽAVA, A ČESTO I SLEDI.

Naime, danas je dan Plavog Lunarnog Majmuna, čija je odlika dečija zabava - "Igranje Magijom". Plavi Majmun se "Igra Magijom" i njegova slabost, tj. izazov je izbegavanje govorenja sopstvene životne istine. Umesto toga iz straha se sakriva iza humora! Takođe humor i sarkazam su načini da se ne govori iskreno i direktno o onome što nas muči, tako prikrivamo nesigurnost i ranjivost. A onda nismo u mogućnosti da iskažemo sopstvena najdublja osećanja, te se vrtimo u začaranom krugu. Takva upotreba humora je samo način izražavanja potisnute ljutnje, besa i agresije, za koju ne postoji adekvatan izraz i koja ne vodi svrsishodnoj akciji!!
SADA SE PRISETITE NAŠIH OMILJENIH HUMORISTIČKIH TV SERIJA. Poslednjih, tričavih 30-40 godinica...

Pogledajte način na koji se naš narod suočava sa problemima! Uključujući otcepljene i novoformirane nacije i države kojima želim sve najbolje na njihovom samostalnom putu, samo primećujem neobičnu sličnost. Upravo tražeći sve moguće načine da o problemima snima filmove, humorističke serije, da fingira suđenja Celom Svetu u pozorištima, i suočavanja sa prošlošću na tribinama, da gleda skupštinske predstave gde se subjekti bave bubamarama, Amerikom i Engleskom, da gleda sudjenja u Hagu... Da se u životu, fb-u, sastancima, ulici, prodavnici, dohvati neke teme, pa razveze priču punu podsmevanja, i gađenja prema "neprijatelju" ili "zlotvoru". I da li je bilo dovoljno? Ako nije - otvorite novine ili upalite TV. 
Srpski radnici, rade SVE DRUGO osim onoga što treba da rade - svoj posao, ili da pogledaju problem i da ga prosto REŠE! Možda to nije dovoljno u duhu našeg omiljenog majanskog znaka? 

Olakšati ljudima život uopšte nije zanimljiv i smehotresan poduhvat. To je tak obično i dosadno. 
ILI... 
Ili je to tak' OPASNO?
Opasno u smislu, da bi se mnogi morali suočiti sa svojim najdubljim i najvećim strahovima!?


Lek za neadekvatnu upotrebu energije Plavog Majmuna možete slobodno potražiti i pronaći naravno - kod vrhunskih stručnjaka za majmunsku problematiku! Nedaleko, u komšiluku - Kod Dva Bela Zeca! 

I ne brinite, pečat Plavog Majmuna je skroz fenomenalan i pozitivan, on ima ogroman potencijal, ali i izazove, a ove osobine su samo rezultat pogrešnog korišćenja dečje i razigrane energije našeg šarmantnog druga -Tovariša. 

Plavi Majmun nas uči da kroz igru prevaziđemo zastrašujuće i teške situacije, i da kroz humor možemo potražiti i pronaći olakšanje i novu percepciju događaja. Sa NOVOM PERCEPCIJOM, možemo pronaći i REŠENJE, ako se ne zaustavimo na ventilisanju i ispoljavanju besa i straha kroz kreativnost. U tom slučaju samo potvrđujemo i cementiramo staro viđenje problema koje nas drži u začaranom krugu, pa ponavljamo nefunkcionalne načine ponašanja. Godinama. Decenijama.

Plavi Majmun nam daje podršku da verujemo detetu u nama. Poziva nas da direktno izrazimo ono što mislimo i osećamo - 
ali to nije lako ako smo ubeđeni u fatalni ishod poduhvata, i grubo učeni suprotnom. I ako smo živeli u okolnostima gde je takvo ponašanje bilo životno opasno. 

Ako ozbiljno i bez pristrasnosti i favorizovanja bilo koje strane, ličnosti, heroja ili političara, sagledamo našu istoriju, i datume kada je počeo Karađorđev ustanak, kada je Knjaz Miloš poveo Drugi Srpski ustanak, i bliži nastavak - povežite sami. Naši pradedovi su pamtili hajduke. A ja pamtim mog pradedu... Pa onda vidite koliko je sve to bilo... juče.

Pri čemu naš i vaš, najveći političar novije istorije, koji je preokrenuo stvari - Josip Broz ima očigledne odlike ovog znaka! On je napravio gomilu "nemogućih" stvari, napričao gomilu... pa... recimo viceva, super se zabavljao, i odlično igrao! Ceo svet mu je aplaudirao. Iz tudjeg dvorca je govorio kako je ružno i tužno biti bogat, a narod se divio. Predstava je bila savršeno genijalna, i za glumačku trupu veoma komercijalna! Računi za održavanje pozorišta stižu sa malim zakašnjenjem, jer ponešto nismo najbolje razumeli! Ali... zar to nije tako Plavo... Zar to nije tako...Ljudski!?

I za kraj prvog dela - zašto Rusija i Amerika? Zašto Putin i Obama? Šta će tu jedna mala državica koju oni ne bi ni primetili da se nije TAKO ŽUSTRO GURALA MEDJU VELIKE - GDE JOJ MESTO NIJE. Po broju stanovnika...
Reći ću samo URAN I SATURN, njihove igre i mala zemljica više Saturnovska, a vapi za Uranom. Onda tu energiju Urana izvitoperi i zacementira da više ne znaš ko je ko i šta je šta...
...E pa, oprostićete, dečja energija Plavog Majmuna se umorila.

Drugi deo uskoro, 
u igraonici :

vaša 
Mademoiselle XY



~Uistinu zrela osoba ne može biti ozbiljna, nema ničega zbog čega treba biti ozbiljan. Čitav život je veselje, to je igra, igra svijesti. To vam otkriva meditacija – da je čitav život predivna igra energije.
Ta ista energija je u drveću, u zvijezdama, u rijekama, u planinama, u vama, u životinjama. To je jedna ista energija koja pleše u različitim oblicima. Mi na Istoku to nazivamo „leela“. Leela znači božija igra."
OSHO~
I Ošo je imao ponešto Plavo, a pomalo i ponešto i blago Crveno?

1 коментар: